Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
5 Aralık 2019 Perşembe - 12:36

Belediyelerde kış teyakkuzu

Başkent’in yüksek kesimlerine yılın ilk karı yağarken belediyelerin de kar ve buzla mücadele mesaisi başladı. ABB bu yıl ilk kez ihtiyaç duyulan mahallelerde muhtarlara tuz dağıttı. İlçe belediyeleri de ekiplerini hazır hale getirdi.

Belediyelerde kış teyakkuzu

Havaların soğumasıyla birlikte Ankara’da yılın ilk karı yağdı. Çevre ilçelerde önceki gün kent merkezinde ise dün sabah başlayan kar yağışı, Ankara’nın yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Dikmen, Oran, İncek, Ahlatlıbel ve Kepekli gibi yüksek rakımlı mevkilerde kar yağışı etkisini göstererek toprak yüzeyini örttü. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile ilçe belediyelerine bağlı ekipler kar yağışının olduğu bölgelerde tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Şehrin arterlerindeki ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadı. İlk kar yağışının ardından gözler belediyelerin kar ve buzla mücadele hazırlıklarına çevrildi. ABB ve ilçe belediyeleri, vatandaşların zorluk yaşamaması için araç ve personellerini kışa hazır hale getirdi. Başkent’te karla mücadele çalışmaları kapsamında ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı 173 kar küreme aracı, 60 el ekibi, 298 damperli kamyon, 54 greyder, 35 loder yükleyici, 83 kazıyıcı yükleyici, 19 lastikli ekskavatör, 29 dozer ile birlikte 3 bin 12 personel görev yapıyor. Büyükşehir’in bu yıl karla mücadele için 150 bin ton tuz stoğu bulunuyor. Kent genelinde Fen İşleri, Kent Estetiği Daire Başkanlığı ve ASKİ ekipleri, kar ve buzla mücadele araçları ve vidanjörlerle 7/24 nöbet tutacak.

ABB İLK KEZ MUHTARLARA TUZ DAĞITTI

ABB bu yıl ilk kez mahalle statüsündeki köylerde ve ihtiyaç duyulan mahallelerde muhtarlara tuz dağıttı. Yetkililer, ana caddelerin açılması dışında, ara sokaklara yetişilememesi durumuna karşı muhtarlara tuz dağıtımı yapıldığını kaydetti. ABB, muhtarları tuz dağıtım talebi için kısa mesajla bilgilendirirken, tuz alamayan muhtarların Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na ulaşarak tuz talep edebileceği duyuruldu. ABB Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yaşanabilecek sorunların imece usulüyle çözüleceğini belirterek, “Bugün(Dün) kentimizde beklenen kar yağışı için ilk defa belediyemiz muhtarlarımıza tuz dağıtmıştır. Olası sorunları imece usulü ve top yekün mücadele ile birlikte aşacağız. Ekiplerimiz ise yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz halinde beklemektedir” ifadelerini kullandı. Başkan Yavaş ayrıca ihtiyaç halinde Alo 153 Mavi Masa ile ABB Fen işleri Dairesi’nin 507 43 40-41 numaralarından vatandaşların belediyeye ulaşabileceğini de belirtti. ABB Fen İşleri ekipleri dün kar yağışının yoğun olarak yaşandığı Çamlıdere, Bala, Haymana, Ayaş ve Güdül’de kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

NÖBET TUTARAK BEKLEYECEKLER

İlçe belediyeleri de 7 gün 24 saat esasına göre teyakkuzda olacak. Araç ve personellerin nöbet tutarak hazır halde bekleyeceği ilçelerde kış hazırlıkları şöyle:

ÇANKAYA: 620 personel ve 51 araçlık filo bulunuyor. 40 araç ve 75 personelle yollar temizlenecek. Alüminyum silikat katkılı fırınlanmış 5 bin 800 ton tuz ile 160 bin ton solüsyon kullanılacak. Solüsyon püskürtme makinalı 40 kişilik ekip merdivenli yolları temizleyecek. Çankaya’da bu yıl ilk kez kapalı alan yeraltı tuz bunkeri kullanılarak araçlara tuz nakli yapılacak. Vatandaşlar 444 06 01 numaralı telefondan ulaşabilecek.

ALTINDAĞ: 350 personel, 14 karla mücadele aracı, 600 ton tuz stoğu bulunuyor. Vatandaşlar 444 39 19 numaralı telefondan ulaşabilecek.

MAMAK: Bin personel, 100 karla mücadele aracı, bin 500 ton tuz stoğu bulunuyor. Vatandaşlar 444 0 149 numaralı telefondan ulaşabilecek.

KEÇİÖREN: 150 Personel, 9 kar küreme aracı, 6 greyder, 5 JCB kepçe, 3 loder yükleyici, 20 transit tuzlama aracı, 10 kamyon, 5 binek kontrol aracı, 6 bin ton tuz stoğu bulunuyor. Vatandaşlar, 378 77 17-18 numaralı telefonlardan ulaşabilecek.

 

YENİMAHALLE: 50 kişilik ekip, 24’ü kar küreme olmak üzere toplam 42 araç, 3 bin ton tuz stoğu bulunuyor. Vatandaşlar, 344 02 35 numaralı telefondan ulaşabilecek.

 

ETİMESGUT: 600 personel, 180 araçlık filo, bin 500 ton tuz, 100 ton solüsyon bulunuyor. 20 kar küreme aracı yolları, 10 ayrı ekip de kaldırımları temizleyerek yaya ulaşımının aksamaması için çalışma yapacak. Vatandaşlar, 244 49 27 numaralı telefon ulaşabilecek.

 

SİNCAN: 200 personel, 7 tuzlama ve kar küremeli kamyon, 6 greyder, 6 kar küremeli tuzlama yapabilen iş makinesi, dar sokaklar, okul ve hastaneler için

kamyonet tipi tuzlama aracı, 2 bin 500 ton tuz bulunuyor. Vatandaşlar, 444 4 762 numaralı çağrı merkezinden ulaşabilecek.

GÖLBAŞI: 249 personel, 33 araç bulunuyor. Ekipler, 7 farklı noktada hazır bekleyecek. Vatandaşlar, 485 50 50 numaralı telefondan kriz masasına ulaşabilecek.

 

 
‘Güzellik’ lansmanı
 
1 gün değil her gün yanınızdayız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hedef engelsiz Akyurt
Akyurt Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçedeki ...
Çöplerde 20.00-22.00 uyarısı
Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe sakinlerini ...
Dostluk Ormanına 200 fidan dikildi
Türkiye ile Çin arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı yaşatmak ...
 
249 personelle kış hazırlığı
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek başkanlığında toplanan ‘Gölbaşı ...
Büyükşehir’den asfalta 475 milyon tl kiralamaya 400 milyon tl
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Meclis’te oy birliğiyle kabul edilen ...
Anaokulu öğrencileri Pamuk’u sahiplendi
Keçiören Belediyesi, Ata Çocukları Anaokulu öğrencilerine Ankara kedisi sahiplendirdi.
 
Diş tedavisi hız kazandı
Gölbaşı Belediyesi Diş Kliniği’ne yeni diş ünitinin alınması sonrası diş tedavileri hız kazandı.
Ankara’da bir rehber köpek var
Çankaya Belediyesi, görme engelli bireylerin gören gözleri olan rehber ...
Ana dilden sonra baba dili öğrendiler
Ayşe Mihcen ve Müberra Aköz kardeşler, işitme engelli babaları İsa Aköz ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri