Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
HABERLER>SPOR
13 Kasım 2019 Çarşamba - 13:55

8 maçta 4 puan yolları ayırdı

Ankaragücü, 11. hafta sonunda Teknik Direktörü Metin Diyadin ile olan kontratı sonlandırdı.

8 maçta 4 puan yolları ayırdı

* Başakşehir maçındaki 2-1’lik yenilgi sonrası, yönetim kurulu üyeleri Diyadin ile bir araya geldi. Değişikliğin takıma olumlu yansıyacağı görüşünden hareketle, karşılıklı anlaşma ile teknik adamın sözleşmesi feshedildi.

* Başkent ekibinin yönetimi, Ekim ayının sonunda Gençlerbirliği’nden ayrılan ve geride kalan sezonun ikinci yarısında Ankaragücü’nde görev yapan Mustafa Kaplan ile temasa geçip, sezon sonuna kadar anlaşma sağladı.

Ankaragücü Süper Ligin 11. haftası sonunda, 9 puanla küme düşme potasının içinde kalırken, Teknik Direktör Metin Diyadin ile yollar ayrıldı. Sarı-lacivertliler, deplasmanda oynadığı son maçta Medipol Başakşehir’e 2-1 yenilirken, müsabakanın ardından, yönetim kurulu üyeleri ile Teknik Direktör Metin Diyadin bir araya geldi. Yapılan görüşmede, değişimin takıma olumlu yansıyacağı görüşü ağırlık kazandı ve karşılıklı anlaşma yolu ile teknik adamın sözleşmesi sonlandırıldı.

Sezona, Aykan Atik yönetiminde başlayan Ankaragücü, 3 maçta elde ettiği bir galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplamış ve 6. basamağa kadar yükselmişti. O dönem başkanlığı yürüten Mehmet Yiğiner, 4. haftada takımın başına Teknik Direktör olarak Metin Diyadin’i getirdi.

 

TAKIM 5 KEZ YENİLDİ

Ankaragücü, Metin Diyadin’in yönetiminde 8 maça çıkakırken, bunlardan 5’ini kaybetti. (BtcTurk Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe, Gaziantep Futbol Kulübü, Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir) Başkent derbisinde Gençlerbirliği’ni 2-1 yenen sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile de 0-0 berabere kaldı. Ankaragücü, Diyadin döneminde 8 maçta 4 puan topladı ve 9 puanla 17. basamağa kadar indi. Gençlerbirliği ile oynanan kritik derbide, hakem tarafından kırmızı kartla tribüne gönderilen Diyadin, 5 maç ceza aldı ve saha kenarında olamadı. Ankaragücü, bu süreçte Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda, İkinci Lig takımlarından Kırklarelispor’a yenilip, kupadan elendi.

Başkent ekibinin başkanı Fatih Mert, Metin Diyadin’e hizmetleri için teşekkür ederken, “Teknik direktörümüzle karşılıklı olarak anlaştık ve sözleşmeyi feshettik” ifadelerini kullandı.

 

KAPLAN YENİDEN BEŞTEPE’DE

 

Ankaragücü yönetimi, ertesi gün yaptığı görüşmelerin ardından teknik direktör Mustafa Kaplan ile anlaştı. Sezona Gençlerbirliği’nde başlayan Mustafa Kaplan, 29 Ekim’de kırmızı-siyahlı ekipten ayrılmıştı. Geride kalan sezonun ikinci yarısında Ankaragücü’nde görev yapan Kaplan, yeniden döndüğü takımı ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı.

34 MİLYONLUK FATURA

MKE Ankaragücü Kulübü Basın Sözcüsü İsmail Atasoy, borçlarla ilgili FIFA’daki dosyaların çözümü için görüşmelere başlandığını bildirdi. Atasoy yaptığı açıklamada, FIFA’nın yargılama kurullarındaki dosyalarının davacılarıyla görüşmek amacıyla yönetim kurulu üyesi Gökalp Üstün ve beraberindeki heyetin, Fransa’nın başkenti Paris’e giderek temaslarda bulunduğunu belirtti.

İsmail Atasoy, “Yapılan görevlendirme neticesinde, yönetim kurulu üyemiz Gökalp Üstün, kulübümüzün önünde bulunan puan silme cezasının verilmemesi amacı ile uzlaşma görüşmelerinde bulunacaktır. İlk etapta yaklaşık 34 milyon lirayı bulan alacak taleplerinin yapılandırılması hedeflenmekte olup, görüşmeler neticelendiğinde dosyalarla ilgili ayrıntılı bilgilendirme ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Önceliğimiz puan silmenin önüne geçmek. Puan silmeyi önleyemedikten sonra Jose Mourinho’yu getirsen ne olur. Bu işle görevlendirdiğimiz arkadaşlar bu konuda hızlı hareket edip sorunu çözmeye çalışacak” dedi.

PENALTI NOKTASINA GİDEMEDİ

Süper Lig’de geride kalan 11 haftada en fazla penaltı kazanan takımlar 5 kezle Fenerbahçe ve Trabzonspor olurken, Ankaragücü henüz penaltı kullanmadı. Ankragücü ile birlikte, Demir Grup Sivasspor ve Aytemiz Alanyaspor da penaltı atışı kazanamadı. Sarı-lacivertliler, milli maçlar için verilen aranın ardından Eryaman Stadı’nda Trabzonspor ile karşılaşacak.

 
Gerçek hikâyeler oyuna dönüştü
 
135’ten fazla ülkeye makine ihraç ediyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Gücü çıkış peşinde
Küme düşme potasının içinden çıkmayı planlayan sarı-lacivertliler, Eryaman ...
A.Gücü’nde seçim günü
Sarı-lacivertli ekipte, 30 Temmuz’da yapılan kongreden 3 ay sonra yeniden ...
Gençler’de yeni dönem
Kırmızı-siyahlılarda başkan Murat Cavcav ile Teknik Direktör Mustafa Kaplan ...
 
Yiğiner’e koşulsuz destek
Ankaragücü Başkan vekili Metin Akyüz, kulübün 40 milyon dolar civarında ...
Eryaman’da kazanmayı unuttu
Süper Lige yükselirken yeni statta oynadığı son iki maçı kaybeden kırmızı-siyahlılar, ...
Eryaman’da kazanmayı unuttu
Süper Lige yükselirken yeni statta oynadığı son iki maçı kaybeden kırmızı-siyahlılar, ...
 
e-Spor kapışması
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önceki gün Ankara Atatürk Spor Salonu’nda ...
Evde huzur yok
Antalya deplasmanında kazandığı farklı galibiyetin morali ile maça çıkan ...
Eski dostlar sahne alıyor
Mevcut başkan Mehmet Yiğiner, ‘Destek gelmezse devam etmeyeceğiz’ derken, ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri